Erkend Voetentrainer

Wat de Erkend Voetentrainer voor u kan betekenen bij voetklachten

Heb je last van voetklachten? Bijvoorbeeld hallux valgus, hielpijn, klauw- of hamertenen of voorvoetpijn? Er is nu een manier om je voeten sterk en soepel te trainen en zo je voet- en houdingsklachten te verminderen of te verhelpen.

Fysiotherapeuten kunnen bij voetentraining.nl een opleiding volgen om Erkend Voetentrainer te worden. Tessa Moen heeft dat gedaan en is bijna klaar met de opleiding.

Wat doet een Erkend Voetentrainer?

Die onderzoekt de voet nauwkeurig en bekijkt wat er niet goed gaat in de stand en de bewegingen van de voet en in de houding, waardoor de voetklachten zijn ontstaan. Het advies van de voetentrainer kan zijn om een training te gaan doen. De oefeningen in die training helpen je voeten een betere stand te laten krijgen en beweeglijker en sterker te worden. Je leert beter te voelen wat er gebeurd in de voet. Ook de houding van het lichaam wordt beter en klachten van knie, heup of lage rug kunnen verbeteren, je voeten zijn immers het fundament waarop je staat.

Het gevolg is dat je makkelijker gaat lopen, je voeten beter aanvoelen en dat de pijn verdwijnt of verminderd.

Online training

Je kunt de training voor jouw voetklacht online doen, je koopt dan een online training. Als je al een online training volgt kan de voetentrainer de training begeleiden. Je kunt ook zonder online training gaan oefenen onder begeleiding van de erkend voetentrainer.

Kijk voor een nadere kennismaking op www.voetentraining.nlJe kunt natuurlijk ook de praktijk bellen voor meer informatie.